ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLERİMİZ   FOTO GALERİ TARİFLER İLETİŞİM

   Acı Bademli Kurabiyeli Krema


Malzemeler
Üç buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
9 çorba kasığı mısır nişastası
12 adet acıbadem kurabiyesi
 


KURABİYELİ KREMA TARİFİ
Sütü vanilya ile kaynatıp soğumaya bırakın. Tozşekeri yumurta ve yumurta sarıları ile çırpın. Mısır nişastası ve sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Kaynamamasına özen göstererek kısık ateşte sürekli karıştırarak, krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı bir kaseye dökün. Üzerine elinizle kırdığınız 8 adet acıbadem kurabiyelerini katıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Daha sonra 4 kupa bölüştürün. Kalan acibadem kurabiyeleri ile süsleyerek servis yapın.



   Aşk Pastası

Pasta İçin Malzemeler


Pandispanya için
1 paket Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz


Dolgu için
1 poşet Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz


Krema için
1 paket Vanilinli Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt
Sos için 1 poşet Meyveli Sos, 2 çay bardağı su


AŞK PASTASI TARİFİ
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin. Önceden ısıtılmış fırında 160C de 30-40 dakika pişirin Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.

Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare pastanın üzerine muzlu dolgunun 2/3'ünü sürün ve ikinci kare pastayı kapatın.

Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pastaya kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci pastayı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.

Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.



   Çikolata Soslu Pasta

Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
 
Tarifi:
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya baslayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı atette, koyulaşana dek pişirin. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapın. 



   Çikolatalı Şato Pasta

Malzemeler:
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için:
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu


Kremasi için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya


Tarifi:
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kremasi için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekılde kesin. Eritilmis çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasiyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın.



   Çilekli Pasta

Pasta İçin Malzemeler

Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık

Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta, vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.



   Halley Pasta

Pasta İçin Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un


Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri


Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker


Üzeri İçin Hindistancevizi


HALLEY PASTA TARİFİ
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin. Sos için gereken malzemeleri karıştırın. Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.

Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Labne ekleyip karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.



   Meyveli Piramit Pasta

Malzemeler:
250 gram pötibör bisküvi
1 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt
Yarım çay bardağı fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru incir
1 çorba kaşığı dut kurusu
2-3 adet kuru kayısı


Üzerine:
1 su bardağı çikolata sosu
Rendelenmiş hindistancevizi tozu
2 paket vanilya


Tarifi:
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Margarin, süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Karışimın içine bisküvileri kırın. Küçük doğranmış incir ile kayısıları dut ve kuruüzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya alüminyum folyo yayın. Karışımı üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe dogru toplayıp piramit şekli verin. Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos ve hindistancevizi gezdirip servis yapın.



   Minik Kare Pastalar

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 tatli kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
 


Kremasi için:
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un • 1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
8-10 adet çilek


Tarifi:
Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün. Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Krema piştikten sonra tereyaüını ekleyin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremayı, kekın 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin. Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, pastalara sürdügünüz kremanın üstüne dökün. Bir paket krem santiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulasana kadar çırpın. Pastaları hazırladığınız krem santi ve çilekle süsleyerek servis yapın.



   Muzlu cevizli kek tarifi

Görüntüsüyle tadıyla nefis bir kek tarifiyle geldim.5 çaylarınızda günlerinizde kutlama masalarınızda menünüzün kraliçesi olabilecek bir kek mutlaka denemelisiniz nefis bir tadı var.Tarif sevgili Gül’üme ait kendisi kek ustası harika kekler hazırlıyor.Bu güzel kekide Hande’ciğime gittiğimiz gün yapıp getirmişti.Tekrar ellerine sağlık Gül’üm harika bir kekti.


Malzemeler:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 paket vanilya
100 gr beyaz çikolata
½ (yarım su bardağı) su bardağı iri parçalanmış ceviz
1 adet büyük muz
1/2 limon suyu + 3-4 damla limon aroması
1/2 su bardağı krema
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu


Üzeri için droetker 2 renkli kuvertür çikolatası(paket içersinde,tek kullanımlık)


Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde Tereyağı,limon suyu ve aroması,tozşekeri çırpalım.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.Daha sonra Krema,h.cevizi ekleyip çırpalım.Muzu irice doğrayıp cevizi de ekleyip çırpalım.Beyaz çikolatamızı irice doğranıp onu da ilave edelim.Un,nişasta,kabartma tozunu eleyerek 3 aşamada çırparak karışımımızı hazırlayalım .Önceden 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra hafif ılınması bekleyip,fırın telinin üzerine alınıp
Kuvertür kağıdı ile mikroda 1-2 dk bekleterek eritelim.(360 c kadar dayanıklı paketler)Mikro yoksa kaynar suyun içersinde de eritebilirsiniz.Sonrada ucunu kesilip kekin üzerine gezdirerek süsleyebilirsiniz afiyet olsun.



Copyright © 2010 Bütün Hakları Kırıkkale İşler Pastanelerine Aittir. Bu site en iyi 1280x1024 çözünürlükte izlenir.
Bugün : | ip Numaranız : 3.128.198.21 | Aktif Ziyaretçi : 1 | Bugün Gelen : 177 | Toplam Ziyaret : 1507568